Megsérült a Hamász vezetője

Az izraeli légitámadásban szerdán megsérült Mahmúd Zahar Hamász-vezető. A támadás valószínűleg a keddi Hamász-merényletekre volt reakció, amelyekben legalább 15 ember vesztette életét.

Izraeli harci repülőgépek támadást intéztek szerdán a Hamász szélsőséges szervezet egyik vezetőjének, Mahmúd Zaharnak a háza ellen. A legfrissebb jelentések szerint a támadásban megsérült Mahmúd Zahar, a Hamász vezetője. A palesztin biztonsági szolgálat közlése szerint legkevesebb három személy életét vesztette.

Legalább 15 halottja és több tucat sérültje van Izraelben annak a két robbantásos merényletnek, amelyeket öngyilkos palesztin tettesek hajtottak végre kedden előbb a Tel-Aviv közeli crifini támaszpontnál, majd Jeruzsálemben. A merényletek végrehajtását a Hamász szélsőséges palesztin szervezet katonai szárnya, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok vállalta magára, az al-Dzsazíra arab hírtelevízió útján. Közleménye szerint "a két támadás után az izraeli biztonsági szervek összes elővigyázatossági intézkedése ellenére mi azt mondtuk a cionistáknak, hogy eljött a leszámolás ideje".

KAPCSOLÓDÓ CIKK