Lövések dörrentek szombat este a szerb kormány belgrádi palotájánál, ott, ahol fél évvel ezelőtt meggyilkolták Zoran Djindjic szerb miniszterelnököt. A lövéseket a zimonyi klán által leszámolásoknál használt típusú és színű autóból adták le.

A belgrádi B92 rádió vasárnap jelentette, hogy ismeretlenek szombaton 20 óra körül lövöldöztek a kormányépület előtti Nemanjina utcába, s ezután a rendőrség olyan méretű hajtóvadászatot kezdett a fővárosban, amilyenre nem volt példa a március 12-i merénylet után bevezetett rendkívüli állapot óta. Belgrád belvárosi utcáin, a hidakon és a belgrádi-nisi autópályán fokozott ellenőrzést tartottak géppisztolyokkal felfegyverzett rendőrök golyóálló mellényben.

A B92-nek kormányhoz közeli források megerősítették, hogy ismeretlen tettesek három lövést adtak le a levegőbe egy gépkocsiból, amely az épület előtt haladt el. A rendőrség egy ezüst színű Audi gépkocsit keres. Megjegyzendő, hogy az elmúlt évek merényleteiben és "közúti" alvilági leszámolásaiban a miniszterelnöki gyilkossággal vádolt zimonyi klán éppen ilyen ezüst színű Audit használt, amelyet a belgrádiak "halálautónak" neveztek. Egy ilyen leégett gépkocsira a rendkívüli állapot idején talált rá a rendőrség egy garázsban, a főváros egyik félreeső zugában.

A szerb belügyminisztérium vasárnap este közleményt adott ki, amely szerint a rendőrséghez befutott a jelentés a kormányépület előtt történt lövöldözésről, a hatóságok azonnal reagáltak, és megtették a szükséges intézkedéseket.

Zoran Djindjicet szinte napra pontosan egy fél évvel ezelőtt gyilkolták meg a kormánypalota tövénél található parkolóban. A hatóságok a zimonyi klánt tették felelőssé a merényletért, az ügyészség 44 személy ellen emelt vádat. A merénylet értelmi szerzőjének tekintett Milorad Lukovic Legija még szökésben van. Belgrádi kormányilletékesek nyilatkozatai szerint a pernek néhány héten belül kell megkezdődnie.