Több mint 80 halottja van a dél-koreai tájfunnak

A dél-koreai hatóságok szerint már több mint 80 halálos áldozata van a Maemi névre keresztelt tájfunnak. A vihar feldöntött egy 1000 tonnás darut, földcsuszamlásokat és áradásokat okozott.

Az elmúlt száz év legpusztítóbb tájfunja pusztított Dél-Koreában. A 216 km/órás sebességgel járó, Maemi névre keresztelt tájfunnak a hatóságok közlése szerint már legkevesebb 84 halálos áldozata van - jelentette a BBC.

Több ezer ember kényszerült arra, hogy elhagyja otthonát, és iskolákban, más középületekben húzódjon meg. A tájfun földcsuszamlásokat és áradásokat okozott szerte az országban.

Ideiglenesen bezárták a nagyobb erőműveket, mára azonban az ország legtöbb részén sikerült visszaállítani az áramszolgáltatást.

Az ország legnagyobb kikötővárosában a vihar feldöntött egy 1000 tonnás darut, és felborított egy hajót. Egy földcsuszamlás miatt egy vonat kisiklott, 28 utas megsérült.

Egyes jelentések szerint tízen bennrekedtek egy áradás által fenyegetett alagsori karaoke-bárban Masan városában. A mentőcsapatok azon dolgoznak, hogy kiszivattyúzzák a vizet a helyiségekből.

A tájfun pénteken söpört végig Dél-Koreán, majd szombaton tovább haladt a Japán-tenger fölé, ahol vesztett erejéből.

KAPCSOLÓDÓ CIKK