Nyilvánosságra hozták Anna Lindh feltételezett gyilkosának képeit

A svéd rendőrség vasárnap nyilvánosságra hozta Anna Lindh svéd külügyminiszter feltételezett gyilkosáról készült képeket, amelyeket a tett helyszínéül szolgáló áruház biztonsági kamerái örökítettek meg.

Az áruháznak a gyilkos által menekülésre használt részén és a második emeletén, ahol a gyilkosság történt, nem voltak felvételeket készítő kamerái, a harmadik emeleti biztonsági kamerák azonban rögzítették azt a férfit, akire a rendőrség által eddig kihallgatott szemtanúk leírása ráillik.

A felvételen látható férfi 30 év körüli, közepes termetű, pattanásos arca nem látszik jól a fején viselt kék baseball-sapka miatt. Haja sötét, vállig érő, felsőtestén szürke, Nike feliratú kapucnis melegítőt hordott.

Forrás: MTI
A gyanúsított képét bemutatta a televízió

A svéd rendőrség a képektől azt reméli, hogy a feltételezett gyilkos személyazonos-ságának megismerésében az emberek segítséget adnak. Eddig nem találtak bizonyítékot arra, hogy a gyilkosság kapcsolatban lenne a vasárnapi euróreferendummal.

Időközben zajlik a gyilkos által hátrahagyott késen, illetve egy ruhadarabon lévő emberi sejtmaradványok DNS-vizsgálata.

KAPCSOLÓDÓ CIKK