Powell megérkezett Irakba

Vasárnap megérkezett Irakba Colin Powell amerikai külügyminiszter. A magas rangú amerikai politikus érkezése előtt életét vesztette egy amerikai katona egy robbantásban.

Colin Powell amerikai külügyminiszter vasárnap megérkezett Irakba. Eddig Powell a legmagasabb rangú amerikai politikus, aki Szaddám Huszein bukása óta ellátogatott Irakba. A külügyminiszter többek között vezető iraki személyiségekkel is találkozik.

Powell a genfi ENSZ-tanácskozásról utazott a közel-keleti országba. Genfben az ENSZ Biztonság Tanácsának öt állandó tagja folytatott megbeszéléseket Irak jövőjéről. A tagállamok képviselőinek nem sikerült megegyezésre jutniuk. Colin Powell "teljesen ésszerűtlennek" nevezte azt a francia javaslatot, amely szerint egy hónap múlva fel kellene állítani az irakiakból álló kormányt, jövő tavasszal pedig választásokat kellene tartani Irakban.

Nem sokkal az előtt, hogy Powell megérkezett volna Bagdadba, életét vesztette egy amerikai katona Falludzsában, ahol robbantásos merénylet történt. A detonáció az út szélén következett be, amikor az amerikaiak konvoja a közelben haladt el. Az incidensben több amerikai katona megsebesült.

KAPCSOLÓDÓ CIKK