Hetedik napja keresik az Alpokban a magyar hegymászót

Múlt hét pénteken adott utoljára életjelet magáról az a szombathelyi fiatalember, akit jelenleg is keresnek Ausztriában, a karintiai Alpokban. A fiatalember keresésére indult három szombathelyi társa is. A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség elnöke szerint a hosszú idő ellenére nem adják fel a reményt, elképzelhető, hogy a fiatalember a rossz idő miatt egy másik, jóval hosszabb úton halad.

Egy héttel ezelőtt, szeptember 19-én adott utoljára életjelet magáról az a szombathelyi hegymászó, akit jelenleg is keresnek a hegyimentők a karintiai Alpokban. A fiatalember előző nap érkezett vonattal érkezett Mallnitzba, hogy Ankogel és Hochalmspitze környékén túrázzon. Pont akkor állt be a rossz idő, hatalmas köd keletkezett, valószínűleg ezért kellett megváltoztatnia az eredetileg tervezett útvonalat - mondta az [origo]-nak Nagy Sándor, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség elnöke, aki szerint az eltelt egy hét nem jelenti azt, hogy fel kell adni a reményt.

"A rossz idő miatt elképzelhető, hogy menekülni kezdett lefelé, de egy másik völgybe került, ahonnan jóval lassabban tud visszajutni" - mondta az egyesület elnöke, aki egy héttel ezelőtt maga is járt Ankogel és Hochalmspitze környékén. Az APA osztrák hírügynökség azonban arról számolt be néhány nappal ezelőtt, hogy félő, hogy a szombathelyi férfi gleccserszakadékba zuhant.

A 28 éves fiatalembert helikopteres keresését egy napra le kellett állítani a rossz időjárás miatt, de csütörtökön újra kezdték. Szombathelyről is útnak indult három hegymászó az onnan ötszáz kilométerre lévő Mallnitz felé, hogy részt vegyenek a kutatásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK