150 terrorista kivégzéséről írnak az algériai lapok

Európai turisták elrablásáért is felelős iszlám szélsőséges csoport 150 tagját ölték meg Algériában az utóbbi napokban - közölte több helyi napilap. A csoport állítólag kapcsolatban áll az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel.

Százötven iszlám szélsőséges fegyverest öltek meg az algériai kormányerők az elmúlt két hétben folytatott tisztogató műveletekben - közölték algériai napilapok szombaton, de az értesülést hivatalosan nem erősítette meg az afrikai ország vezetése.

Az el-Vatan és az el-Jum beszámolója szerint az áldozatok az Ima és Harc Szalafista Csoport nevű radikális iszlám szervezet tagjai voltak. A 150 szénné égett holttestet a Szétif város közelében fekvő barlangokban találták meg, miután a kormányerők hevesen bombázták a térséget.

A szélsőséges csoportról azt tartják, hogy kapcsolatban áll az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel, és tagjai februárban és márciusban 32 európai turistát raboltak el és tartottak fogságban a Szaharában.

Algériában azóta küzdenek iszlám fegyveresek a kormányerők ellen, hogy 1992-ben a hatóságok törölték a parlamenti választások második fordulóját, miután az első forduló a muzulmán fundamentalisták fölényes győzelmét hozta. A harcokban eddig több mint százezer ember vesztette életét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK