Elérte Kanadát a Juan forgószél, amely most óránként 130 kilométeres sebességgel száguld végig Új-Skócián.

A keleti szövetségi tartományban a hurrikán házakat döntött össze, fákat tépett ki gyökerestül, és villanyoszlopokat tört ketté. Darthmouthban egy négyemeletes bérház nem tudott ellenállni a hurrikán haragjának, és romjai alá temetett három embert. A mentők azonban remélik, hogy a romok alá zárt emberek megmenthetők. Az eddig ismert egyetlen halálos áldozat egy egészségügyi dolgozó, aki gépkocsin utazott, s egy kidöntött fa rázuhant az autójára.

A hurrikán szeme közép-európai idő szerint hat órakor érte el az ország part menti övezeteit, és tíz méter magas hullámokkal borította el a partokat. "A vihar sokkal rosszabb volt, mint vártuk" - jelentette ki Peter Bowyer, a halifaxi katasztrófaközpont vezetője. A vihar hatalmas erejére való tekintettel Bowyer munkatársai menekülésszerűen elhagyták a halifaxi kikötőben emelt irodaépület 19. emeletén lévő központot. Egész Új-Skóciában hurrikánfigyelmeztetést adtak ki.

Az Atlanti-óceán partján a lakosságnak rokonokhoz vagy barátokhoz kellett költöznie az ország belsejében, de szükségszállás adódott számukra iskolákban vagy tűzoltósági épületekben is. Az időjárás viszontagságai legjobban a 400 ezres lélekszámú Halifaxot, Új-Skócia fővárosát viselték meg.

Chris Fogarty meteorológus figyelmeztette a lakosságot, hogy legkevesebb öt órán át rendkívül veszélyes széllökések várhatók. Két héttel ezelőtt az Egyesült Államokban 31 ember halt meg az Isabel hurrikán keleti parti pusztításai közepette. Időközben a forgószél hevessége kezd alábbhagyni - írja a német hírügynökség. A hatóságok a Juant az ötfokozatú veszélyskálán második fokozatúra minősítették vissza.