A nemzetközi közvélemény nyomására végül felmentett házasságtörő asszony után újabb "erkölcsi bűnelkövetőt", ezúttal egy homoszexuális férfit fenyeget halálra kövezés Nigéria egyik muzulmán többségű államában, ahol bevezették a saríát, a középkori hagyományokon alapuló szigorú iszlám törvénykezést.

A 43 éves Jibrin Babajit szeptember 14-én tartóztatta le Bauchi állam azonos nevű székhelyén az "erkölcsrendőrség", a saría betartásán őrködő különleges rendőri alakulat, és szodómia vádjával állították bíróság elé. A férfi bevallotta, hogy kisebb összegeket fizetett kiskorú fiúknak szexuális szolgáltatásokért cserébe. A bíróság megkövezés általi halálra ítélte a Babajit, s fejenként hat botütést szabott ki büntetésként a három kiskorúra is, amiért azok elfogadták a férfi szexuális közeledését. A halálraítéltnek 20 napja van a fellebbezésre.

Jibrin Babaji a második férfi, akit "szexuális bűncselekmény" címén megkövezés általi halálra ítéltek Bauchi államban azóta, hogy ott három évvel ezelőtt bevezették a másvallásúak által hevesen ellenzett saríát. Yunusa Rafin Chiyawát házasságtörés miatt ítélték megkövezésre, bár az ítéletet még nem hajtották végre.

A homoszexuális férfi elítélését nem sokkal azután jelentették be, hogy Katsina állam iszlám fellebbviteli bírósága felmentette Amina Lawal 31 éves családanyát, akit házasságon kívüli szexuális kapcsolat és házasságon kívüli gyermek világra hozása miatt ítéltek megkövezésre, s akinek ügye megmozgatta a nemzetközi közvéleményt.