Fallikus toronysisak miatt háborognak a hívek

Lebontatná a frissen épült toronysisakot egy dél-afrikai protestáns közösség, ugyanis a tiszteletes felesége szerint úgy néz ki, mit egy fallikus szimbólum. Noha az egyházközösség vezetői szerint "fontosabb dolgokkal kellene foglalkozni", a hívek elégedetlenkedései miatt, úgy tűnik, kénytelenek lesznek lebontatni a vitatott toronysisakot.

"Olyan, mintha a templomtorony szexuális kapcsolatot létesítene az Egek Urával" - jellemezte az egyházközösség vezetőihez írott levelében a toronysisakot az egyik hívő. A fokvárosi Brackenfell West protestáns közösség templomának tornyára tíz éve építették a sok vitát kiváltó sisakot.

A közösség vezetői korábban nevetségesnek ítélték a toronysisakot ért vádakat, azonban elsősorban az idősebb hívek unszolására hamarosan összeül a közösség vezetőinek testülete, hogy döntsön a "fallikus" toronysisak sorsáról. A templom lelkipásztora prédikációiban már többször ígéretet tett a toronysisak lebontására.

A közösség vezetői ugyanakkor jelezték: inkább a szegényekre és éhezőkre kellene költeni a toronysisak lebontásának árát. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a közösség még mindig nem fizette ki a templomtorony befedésének majdnem tizenötezer dolláros árát – írja a BBC News.

Sep van Zyl, a közösség egy idősebb tagja szerint a toronysisak lebontása világméretű mozgalmat indíthat. "Több ezer toronysisak épült világszerte az Úr nevében. Végre az Úr kinyilatkoztatta egy lelkipásztornak, hogy ez nem helyes" - véli a hívő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK