Az izraeli kormány nem zárja ki egy újabb Szíria elleni támadás lehetőségét, amennyiben nem szerelik le a Damaszkuszban működő szélsőséges csoportokat. Izrael vasárnap intézett támadást Szíria ellen a szombati húsz halálos áldozatot követelő haifai öngyilkos merényletet követően.

Az izraeli kormány nem zárja ki, hogy újabb támadást indít Szíria ellen, ha nem szerelik le a szélsőséges palesztin szervezeteket - mondta a kormány szóvivője, Raanan Giszin a CNN-nek. A szíriai palesztin célpont elleni vasárnapi támadást a szombaton Haifában  végrehajtott, 20 halottat követelő öngyilkos merénylet után hagyta jóvá az izraeli kormány.

Az izraeli biztonsági kabinet már augusztus 19-én, a Hamász által elkövetett, 23 halálos áldozattal járó robbantásos merénylete után határozott arról, hogy csapást mér az Iszlám Dzsihád Damaszkusz közelében lévő kiképzőbázisára - mondta Ehud Olmert izraeli miniszterelnök-helyettes. A támadást akkor hadműveleti okokból elhalasztották.

Bassár el-Aszad szíriai elnök szerint Izrael háborúba akarja sodorni Szíriát. "Ariel Saron izraeli miniszterelnök kormányát a háború élteti, és nincs olyan ember a világon, aki elhinné, hogy lehetséges békét kötni egy ilyen izraeli kormánnyal" - mondta a szíriai államfő.