Lerombolták a templomot melegek esketése miatt

Elbocsátották hivatalából azt a papot, aki a múlt hónapban összeadott egy meleg párt Nyizsnyij Novgorodban. Templomát a földdel tették egyenlővé, az építmény bontási törmelékét pedig elégették.

Nyizsnnij Novgorod-i egyházi vezetők azt mondták, hogy el kellett pusztítani azt a kápolnát, melyben a két férfi összeházasodott, mert az esküvői ceremónia megszentségtelenítette azt. A teljesen szabályos ortodox esküvői szertartást celebráló pap, Vlagyimir Enert bűnt követett el, mondták. A papot kizárták az Orosz Ortodox Egyházból, örökre eltiltották hivatása gyakorlásától.

 

Szeptember elején házasodott össze Gyenyisz Gogolev és Mihail Morozov Nyizsnyij Novgorodban. Mivel az azonos neműek frigye Oroszországban szentségtörésnek számít, a ceremóniát titokban tartották meg.

 

Vlagyimir atya "uzsoraárat" kért a ceremónia lebonyolításáért, a meleg pár a szokásos összeg tízszeresét: ötszáz dollárt fizetett az esküvői szertartásért.

 

A 27 éves Gyenyisz Gogolev és a 23 éves Mihail Morozov évek óta élnek homoszexuális élettársi viszonyban Nyizsnyij Novgorod-i otthonukban. Az eredeti foglalkozására nézve fodrász Morozov egyszer megpróbált indulni a Miss Nyizsnyij Novgorod szépségversenyen, s terveik szerint a decemberi parlamenti választásokon is elindulnak.

 

 

pride.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK