A grúzok hegycsúcsot szeretnének Arnold Schwarzeneggerről elnevezni. A héten kaliforniai kormányzóvá választott színész-politikust először két éve hívták meg egy hegy ünnepélyes átkeresztelésére, ám nem ment el. Most választási győzelmére gratulálva újabb meghívót küldtek neki.

Arnold Schwarzeneggerről szeretnének elnevezni egy hegycsúcsot Grúziában. A kaukázusi állam Imereti tartományának lakói - az elnöki hivatal helyi képviselője szerint - már régóta szerették volna az egyik hegycsúcsot a Terminátor filmek sztárjáról elnevezni.

Temur Sasiasvili szerint a hegycsúcsot már két éve szeretnék a héten kaliforniai kormányzóvá választott színész nevére keresztelni, és már akkor küldtek meghívót Schwarzeneggernek, aki azonban nem tette tiszteletét az országban - rossz egészségi állapotára hivatkozva.

Imereti most újra elküldi a meghívót - a színész-politikus választási sikerét méltató gratuláló levéllel együtt. Az eredeti meghívóban arra kérték a színészt, hogy kísérje figyelemmel, amint hegymászók megmásszák a róla elnevezett csúcsot, feltehetően ez szerepel az új levélben is.

Az elnöki küldött nem árulta el, melyik ex-szovjet csúcsot szeretnék újrakeresztelni Arnold nevére - jelentte a BBC News.