Terrorista bűnszövetkezés vádjával hat év hat hónapi börtönbüntetésre ítéltek Párizsban egy veszélyes spanyol ETA-terroristát, akit 2002 januárjában fogtak el francia földön.

A Beto fedőnevű 33 éves Albert Rey-Domecq, a "Madrid" és "Donosti" kommandók korábbi tagja a spanyol hatóságok tájékoztatása szerint számos merényletben vett részt Spanyolországban, a párizsi büntetőbíróság kedden kihirdetett ítélete azonban csak franciaországi törvényszegéseit érinti.

Az ETA-aktivista hat hónapot kapott tiltott fegyvertartásért, hamis okmányok birtoklásáért és azért, mert letartóztatásakor erőszakosan lépett fel a francia csendőrökkel szemben. További hat hónapot hamis név viselésért kell leülnie. Egyúttal végleg kitiltották Franciaország egész területéről. A tárgyalás során a vádlott nem volt hajlandó együttműködni a francia igazságügyi szervekkel, semmilyen kérdésre nem válaszolt.

A rendelkezésre álló adatok szerint Rey-Domecq 1999-2002 között hamis papírokkal bérelt lakásokat Lyonban és Bordeaux-ban, s ebben az időszakban többször felkereste a "madridi kommandó" által Zaragozában bérelt lakást.