Elözönlötték Rómát az apácák

A katasztrófaelhárítás sátraiban tudnak már csak szállást biztosítani azoknak az apácáknak, akik Teréz anya vasárnapi boldoggá avatási szertartására érkeztek Rómába. Az apácákon kívül sok százezer világi hívőt is várnak a pápa által levezetett rendezvényre, a Szent Péter térre.

Elözönlötték az apácák Rómát, Teréz anya boldoggá avatása miatt. Csak a szent életű nő által alapított rendből 440 érkezett, de összesen több ezer apáca kíván részt venni az albániai születésű, de indiai jótékonysági tevékenységével világhírűvé vált Teréz anya boldoggá avatási szertartásán, amely az utolsó lépcső szentté nyilvánítása előtt.

A vatikáni és a római hatóságok sem számítottak ekkora érdeklődésre, ezért - szükségmegoldásként - a katasztrófaelhárítás sárga színű sátraiban biztosítanak szállást a világ minden tájáról érkező apácáknak - egy Róma határában felállított kis sátorvárosban. Az átmeneti szállások egyikét kápolnának nyilvánították, hogy a katolikus nővéreknek a zsúfolt állandó imahelyeken kívül is legyen hol imádkozniuk.

A hat éve elhunyt Teréz anya soron kívüli szentté avatását II. János Pál pápa szorgalmazta. A héten pápasága 25. évfordulóját ünneplő szentatya vezeti majd a vasárnapi boldoggá avatási szertartást is, amelyre - az apácákon kívül - sok százezer embert várnak a Szent Péter térre.

Az ajándékboltok is felkészültek a boldoggá avatásra Teréz anyás emléktárgyakkal, jóllehet sokuk tulajdonosa tisztában van vele, a szegények pártfogójának hívei maguk sem költhetnek túl sokat.

Akiket az ajándéktárgyak nem elégítenek ki, elmehetnek a római Brancaccio színházba, ahol kedden telt ház előtt debütált a Teréz anya életét feldolgozó musical. Ebben Teréz anya megszemélyesítője énekelve és táncolva lesz úrrá a nehézségeken és segít a szegényeken - a háttérben apácák kórusától kísérve - jelentette a BBC News.