Lezuhant a Niagarán, de túlélte egy férfi

Ismeretlen okokból hagyta magát levitetni az árral egy ismeretlen a Niagara vízesés kanadai oldalán. Az utóbb rendőrök által őrizetbe vett férfi az első, aki védőfelszerelés nélkül jutott le a zuhatagon, és túlélte.

Egy eddig ismeretlen férfi - valószínűleg szerencséjének köszönhetően - páratlan mutatványt vitt véghez, amikor védőfelszerelés nélkül lezuhant a Niagara vízesésen, és túlélte. Előtte többek is megpróbálták ezt a mutatványt, ám a tucatnyi kísérletezőnek - akik különböző védőfelszerelésekkel próbálkoztak - csak a fele élte túl a zuhanást.

A rekorder esete azért is érdekes, mert - a rendőrségen kívül - senki nem tudja, hogy ki ő, és miért is vetette magát le a zuhatagon. A szemtanúk szerint a férfi a Niagara folyó kanadai oldalán ugrott a vízbe, majd egy hang nélkül eltűnt a zuhatagban. Pár pillanat múlva azonban feltűnt a odalenn a habokban, és sértetlenül partra úszott a vízesés tövében. A férfit rendőrök vitték el megbilincselve és eltakarva arcát.

A Niagara kanadai oldala, vagyis a Patkó-vízesés kevésbé veszélyes, mint az amerikai oldal. Aki ott próbálkozott lejutni - akár védőfelszereléssel - mind életével fizetett merészségéért - jelentette a BBC News.