Palesztinek gyilkoltak egy zsidó telepen

Három izraeli meghalt, kettő megsebesült, amikor két palesztin fegyveres pénteken lövöldözni kezdett egy zsidó telepen. Az elszigetelt telepre már többször próbáltak behatolni szélsőségesek.

Két palesztin fegyveres péntek hajnalban behatolt a Gázai övezetben lévő Necarim zsidó telepre, és tüzet nyitott. Két izraeli nő és egy férfi meghalt, egy nő és egy férfi pedig súlyosan megsebesült. A hírről katonai tisztségviselők számoltak be. Az izraeli katonák üldözőbe vették a két palesztint, és egyiküket megölték. Necarim lakóit felszólították, hogy ne hagyják el házaikat. Az elszigetelt zsidó telepre már többször próbáltak behatolni palesztin szélsőségesek, ezért izraeli katonák szigorúan őrzik - írja az MTI.

Néhány órával előbb Gus Katif gázai zsidó telep közelében öltek meg izraeli katonák egy palesztint, aki előzőleg megsebesített három telepest.

Az övezetben egymillió palesztin él, valamint hétezer zsidó telepes. Izrael elhatározta vitatott ciszjordániai telepeinek bővítését. A lakásépítési minisztérium több mint háromszáz új lakás építését hirdette meg Náblusz és Jeruzsálem környékén. Az útiterv néven ismert nemzetközi békekezdeményezés a telepépítés befagyasztását követeli meg Izraeltől Ciszjordániában és a Gázai övezetben, ahol a jövendő palesztin államnak létre kellene jönnie.

KAPCSOLÓDÓ CIKK