Dracula gróf önkormányzati képviselő lett

Újabb címet szerzett Ottomar Rodolphe Vlad Dracula Kretzulesco - ismertebb nevén Dracula gróf -, miután a hét végi helyhatósági választásokon beválasztották a németországi Brandenburg tartománybeli "fellegvárának" önkormányzati testületébe.

A Schenkendorf településen élő Dracula gróf 726 szavazatot kapott, és a liberális Német Szabaddemokrata Párt (FDP) képviselőjeként vesz majd részt Dahme-Spreewalde önkormányzatának munkájában.

A most hatvanas éveiben járó gróf egyébként örökbefogadással került be a Dracula családba, így azzal nincs vérségi kapcsolata. A berlini születésű, eredeti foglalkozását tekintve cukrász férfiút, Ottomar Berbiget még 1990-ben fogadta örökbe a román királyi család és a hajdani Dracula gróf egyik leszármazottja, Katarina Olympia Kretzulesco Caradja hercegnő.

A gróf jelenleg középkori ételeket kínáló éttermet működtet falujában, az elmúlt években pedig jótékonysági tevékenységgel hívta fel magára a figyelmet: a német vöröskereszt véradó kampányát támogatta - vagyis a leghumánusabb vérvételt.