Felgyújtották iskolájukat a kenyai gimnazisták

Szétverték és felgyújtották iskolájukat egy kenyai gimnázium tanulói. A diákok azért tomboltak a tanintézetben, mert tanáraik megtiltották nekik a hét végi diszkót. A rendőrség huszonöt diákot tartóztatott le az eset után.

Feldühödött kenyai gimnazisták felgyújtották iskolájukat. A kangundói Kinyiu Középiskola diákjai azért tomboltak a gimnáziumban, mert az igazgató betiltotta a hét végére tervezett diszkót. Kenyában hétfőn írják az érettségit, ezért az igazgató úgy gondolta, hogy diszkó helyett a diákoknak inkább tanulással kellene tölteniük a hétvégét - írja az East African Standard.

A diákok kilenc hálót három tantermet és laboratóriumot vertek szét, majd felgyújtották az épületet. A három órás tombolás során nem csak törtek-zúztak, de fosztogattak is: a helyszínre kivonuló rendőrök több számítógépet találtak meg az iskolát körülvevő bozótosban elrejtve.

A rendőrség huszonöt diákot tartóztatott le az eset után. Az iskolában ez volt a harmadik diáklázadás az utóbbi években. A hétfői érettségin összesen négy diák jelent meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK