Pedofilok elleni razzia New Yorkban

Ötvenhat embert vettek őrizetbe New Yorkban és New Jersey államban pedofília és szexuális bűncselekmények miatt egy nagyszabású razzia során. A most letartóztatottakat korábban valamilyen szexuális bűncselekmény miatt ítélték el, de büntetésük letelte után megszöktek a kiutasítás elől.

Pedofília és más szexuális bűncselekmények miatt elítélt ötvenhat embert fogtak el szerdán nagyszabású razziák során New Yorkban és New Jersey államban - közölte az amerikai belbiztonsági minisztérium.

A tárca alá rendelt bevándorlási hivatal és vámhivatal által szervezett akciósorozat célja a pedofília, az emberkereskedelem és a szexturizmus elleni fellépés. Célpontjai főleg azok az amerikaiak és külföldiek, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt. Az akciók kezdete óta 1300 személyt fogtak el.

A szerdán előállítottak valamennyien külföldiek, főleg latin-amerikaiak. Mindegyiküket szexuális bűncselekmény miatt ítélték el korábban, de a büntetés letöltése után megszöktek a kiutasítás elől.