Autós incidens Bush kocsijának közelében

Elveszthette uralmát az autója fölött az a nő, aki veszélyesen megközelítette az amerikai elnök gépkocsioszlopát egy szombati rendezvényen Mississippi államban. Az autó azután nekirohant egy épületnek. Senki nem sérült meg.

Egy gépkocsi, amelynek vezetője valószínűleg elvesztette uralmát a jármű fölött, szombaton veszélyesen megközelítette George Bush amerikai elnök gépkocsioszlopát, majd nekirohant annak az épületnek, amelyben Bush nem sokkal korábban beszédet mondott.

Bush elnök nem volt veszélyben az incidens során, amelynek idején nem dördült el lövés - közölte a Fehér Ház helyettes szóvivője, Trent Duffy, hozzáfűzve, hogy az elnök nem változtat programján.

Az eset akkor történt, amikor Bush távozott a Mississippi államban lévő Southaven ipari övezetéből, ahová azért utazott, hogy beszédet mondjon a kedden esedékes kormányzóválasztás kampányában a republikánus jelölt mellett.

Amikor kialakult az ötven járműből álló gépkocsioszlop, egy régebbi évjáratú barna autó érkezett nagy sebességgel azoknak a buszoknak a közelébe, amelyeken az elnököt kísérő újságírók tartózkodtak, nyomában két üldöző rendőrkocsival.

A barna gépkocsi felszaladt a járdára és az épület felé tartott, mintha egy oldalfeljárón megpróbálna behatolni - azonban végül a betonhangár falának csapódott, mintegy 200 méterre attól a helytől, ahol abban a pillanatban Bush elnök tartózkodott.

A rendőrök fegyvert szegeztek a járműre, azonnal kiemelték és lefogták a jármű vezetőjét, egy szőke nőt, aki megpróbált ellenállni és rúgkapált a rendőrök karjában. Végül a nőt leteperték és elvezették. Az autóban két gyerek is volt.