Online aukción kelt el egy skót kastély

Lezárult a skóciai Lee kastély online aukciója, miután egy amerikai licitáló megtette az eddigi legmagasabb ajánlatot. A kastélyra közel negyvenen licitáltak világszerte, állítólag köztük volt John Travolta is - ezt az információt azonban az árverést vezető társaság nem erősítette meg.

Befejeződött az online aukció a skóciai Lanarkshire-ben található Lee kastélyra. A legmagasabb ajánlatot egy amerikai licitáló tette, jelenleg ellenőrzik az ajánlat valódiságát. Az online árverés végleges eredményét pénteken hirdetik ki. A kastélyért 8 és fél millió fontot szeretett volna kérni az ügynökség, azonban állítólag ezt az összeget nem érte el egyik ajánlat sem - írja az Ananova.

Az internetes árverésen összesen 39-en tettek ajánlatot a 700 éves kastélyra, állítólag köztük volt John Travolta is - ezt azonban az árverést vezető ügynökség cáfolta.

A kastély új tulajdonosa nemesi címet vehet fel, ő lehet Lee 35. bárója vagy bárónője. A hatalmas épület bebútorozásával nem lesz gondja, a kastélyt ugyanis az eredeti antik bútorokkal veheti át.