Németországban elárverezik azt a hét limuzint amit az egykori NDK első embere, Erich Honecker használt a nyolcvanas években. Az autók jelenleg egy német milliomos tulajdonában vannak, aki 1989-ben, a rendszerváltáskor szerezte meg a nem mindennapi járműparkot. Mielőtt a járműparkot elárverezik, a milliomos a berlini fal leomlásának évfordulóján még utoljára végigparádézna a keletnémet vezér egyik autójával a Brandenburgi kapu alatt.

Elárverezik Erich Honecker autóparkját Németországban. A keletnémet vezér autói a rendszerváltás után Holger Emmerich tulajdonába kerültek, aki most úgy döntött, árverésre bocsátja Honecker autóit.

A gyűjtemény darabjai között van hét Volvo limuzin, amelyeket 1984-ben vásárolt az NDK Honeckernek. Ezen kívül kalapács alá kerül a keletnémet vezér vadászatokon használt Range Rovere, valamint egy igazi ritkaság: egy szovjet gyártmányú Zil limuzin, amelyben Mihail Gorbacsov utazott, amikor utoljára tett látogatást az NDK-ban. Az autókhoz eredeti rendszámtábla, és NDK-s zászlócska jár - írja a BBC News.

Emmerich legalább nyolcvanezer euró bevételt remél a legendás autók elárverezéséből. Az árverésre eddig olasz, cseh és bolgár gyűjtők jelentkeztek, azonban Emmerich legnagyobb bánatára egyetlen német múzeum sem jelezte, hogy érdekelné az aukció. "Egy darabka német történelem... ezeket a kocsikat ki kellene állítani" - sajnálkozott az üzletember.

Mielőtt kalapács alá kerülnének a diktátor autói Emmerich szeretné még egyszer használni Honecker autóit. Az üzletember azt tervezi, hogy november kilencedikén, a berlini fal leomlásának évfordulóján végighajt az egyik Volvóval a Brandenburgi kapu alatt úgy, hogy egy Honecker hasonmást ültet a diktátor helyére.