Öt IRA terroristát fogtak el Franciaországban. A francia állampolgárságú breton férfiak az "Valódi IRA" nevű északír terrorszervezetet támogatták. Ez a terrorszervezet hajtotta végre 1996-ban a véres omagh-i robbantásos merényletet. Ugyanakkor Dublinban is letartóztattak két férfit, akiket az ír hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy az "Igazi IRA" tagjai.

Öt breton férfit tartóztatott le a francia rendőrség kedden végrehajtott rahtaütéseken. A letartóztatott személyek alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy az "Valódi IRA" nevű terrorszervezetet támogatták.

A letartóztatásokat az után hajtották végre, hogy a francia rendőrség egy terroristáknak szánt fegyverraktárra bukkant Dieppe közelében. Ezt követően a terror és kémelhárítás, és a francia titkosszolgálat folytatott közös vizsgálatot. A nyomok a breton férfiakhoz vezettek.

Egy korábbi esetben kiderült, hogy egy kis breton nacionalista csoport a baszk szeparatista ETA terrorszervezetet látta el utánpótlással. A francia hatóságok azonban nem adtak ki információt arról, hogy a most letartóztatott bretonok is ennek a csoportnak a tagjai lennének.

Ugyanakkor két ír állampolgárt tartóztattak le Dublinban. Őket is azzal gyanúsítják, hogy az "Valódi IRA" nevű terrorszervezetet támogatták. A két írt a hatóságok 72 órán keresztül fogva tarthatják az országban érvényben lévő terrorellenes törvények miatt.

Az "Valódi IRA" a békefolyamat kezdetekor vált ki az IRA-ból. A szakadár terroristák hajtották végre az 1998-os omagh-i merényletet. A bevásárlóközpontban elkövetett robbantásban 29 ember vesztette életét.