Mészárlás két ugandai faluban

Száznál több polgári személyt mészároltak le két faluban Uganda északi részén az egyik parancsnokuk megöléséért bosszút álló felkelők. A fegyveresek arra kényszerítették a lakosokat, hogy végignézzék, amint lefejezik a holttesteket.

Az öldöklésről szombaton beszámoló katonai szóvivő, Chris Magezi hadnagy szerint a Joweri Museveni elnök hatalmának megdöntéséért harcoló Isten Ellenállási Hadserege (LRA) adhatott parancsot a Lira körzet két falva elleni támadásra, hogy megtorolja a szervezet második legfontosabb vezetőjének, Charles Tabuley-nek a halálát, akivel október 29-én végzett a hadsereg.

A parancsnok meggyilkolásától az önjelölt próféta, Joseph Kony vezette és kegyetlensége, gyerekrablásai miatt hírhedt LRA tevékenységének gyengülését várják - írta a Reuters brit hírügynökség.

A vatikáni missziós hírügynökség (MISNA) négy falu elleni támadásról tud. Értesülése szerint az egyik településen a fegyveresek arra kényszerítették az életben hagyott lakosokat, hogy végignézzék, amint lefejezik a holttesteket.