18 embert fogtak el a bagdadi rakétatámadás miatt

18 embert vettek őrizetbe az amerikaiak a két héttel ezelőtti rakétatámadás miatt, amelyet a bagdadi Rasid hotel ellen intéztek. Az amerikaiak hamarosan további részleteket is közzétesznek a letartóztatásokról.

Tizennyolc személyt tartóztattak le az amerikai erők Irakban a bagdadi Rasíd szálloda elleni október végi rakétatámadással összefüggésben - jelentette be az amerikai hadsereg egyik szóvivője.

Ismeretlen személyek október 26-án hajnalban rakétatűz alá vették a szállodát, ahol az éppen akkor iraki látogatáson tartózkodó Paul Wolfowitz amerikai védelmi miniszter-helyettes is megszállt. A támadásban egy amerikai katona meghalt, tizenöten megsebesültek. Az amerikai védelmi miniszter-helyettes sértetlenül vészelte át a támadást.

Megerősíthetjük, hogy történtek letartóztatások, szám szerint tizennyolc - közölte vasárnap George Krivo alezredes, aki 24-48 órán belül ígért további részleteket.

Az iraki főváros legvédettebb hoteljébe, ahol a Pentagon második embere is tartózkodott 8-10 rakéta csapódott be. Ez volt az első olyan véres támadás, amelyet Bagdad szívében a koalíciós erők "fellegvára" ellen   hajtottak végre - emlékeztetett az AFP francia hírügynökség. A szállodában több száz fős amerikai katonai és civil stáb teljesített szolgálatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKK