Michael Jackson feladta magát

Michael Jackson amerikai popsztár csütörtökön, közép-európai idő szerint az esti órákban feladta magát a rendőrségnek. Jackson Las Vegasból érkezett magánrepülőgépén a Santa Barbara-i repülőtérre, ahol letartóztatták és a megyei rendőrségre szállították.

Az énekes érkezésére újságírók, tévések népes csapata várakozott, de csak akkor sikerült megpillantaniuk őt, amikor hátrabilincselt kézzel bekísérték az ajtón a rendőrség épületébe. A hírek szerint a 45 éves énekestől először ujjlenyomatot vesznek és fényképet készítenek róla, és ha kifizeti a 3 millió dolláros óvadékot, elengedik és szabadlábon védekezhet.

A popsztár szerdán már cáfolta a pedofília vádját, amelynek alapján a kaliforniai hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Jacksont egy 12 éves kiskorú személy szexuális molesztálásával vádolják.

A hatóságok szerdán felszólították az énekest, hogy önként jelenjen meg előttük, szolgáltassa be útlevelét, és engedelmeskedjen utasításaiknak. A popsztár szóvivője szerdán közleményben botrányosnak és hamisnak nevezte a vádat, mivel Michael Jackson "soha, semmilyen módon nem bántana egy gyereket". Közölte, hogy Jackson be fogja bizonyítani ártatlanságát.

A letartóztatási parancsot annak a kaliforniai törvénynek a megsértése miatt adták ki, amely tiltja a szeméremsértő, buja viselkedést 14 év alatti személyekkel szemben. Jacksont 3 évtől 8 évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti a bíróság, ha bűnösnek találja az ellene felhozott vádpontokban. A rendőrség kedden nagy erőkkel 12 órán át elhúzódó házkutatást tartott a popénekes Neverland nevű kaliforniai birtokán. Az énekes Las Vegasban tartózkodott.

Jacksont tíz évvel ezelőtt egy 13 éves fiú szexuális zaklatással vádolta. Az énekes cáfolta a vádakat, de megegyezett a szülőkkel, akiknek több millió dollárt fizetett, hogy elkerülje a pert.