Mecsetet robbantottak Indiában

Huszonhat ember sérült meg, amikor motorkerékpáros merénylők bombát dobtak egy mecsetbe Parbháni városában, az indiai Mahárástra államban. A mecset éppen tele volt imádkozó muzulmánokkal. A városban kijárási tilalmat rendeltek el.

Merénylők bombát dobtak pénteken a nyugat-indiai Mahárástra szövetségi állam egyik mecsetébe. Az első jelentések szerint 26 sebesült áldozata van a támadásnak, amelyet a muzulmán böjti hónap, a ramadán záró eseményei előtt követtek el.

A merénylet nyomán - amelyet Parbháni városban, az állam fővárosától, Bombaytől mintegy négyszáz kilométerre keletre követtek el - több erőszakos cselekmény is történt, ezért a rendőrség kijárási tilalmat rendelt el a városban.

A mecsetben a merényletkor éppen ima volt. (A hét végén lesz a muzulmán böjti hónapot lezáró örömünnep.) A városi rendőrség tisztségviselői azt mondták, hogy a tettesek hárman voltak, és motorkerékpáron a mecsethez érkezve hajították el a pokolgépet.

Csaknem három hónapja történt Bombayben egy olyan pokolgépes merénylet, amelyben két, robbanószerrel megrakott gépkocsit robbantottak fel, 52 ember halálát, és több mint 150 sebesülését okozva. A rendőrség azt a merényletet egy radikális muzulmán diákcsoport számlájára írta.