Elítélték Berlusconi munkatársát

Bírók megvesztegetéséért első fokon öt év börtönre ítélték szombaton az olasz kormányfő közvetlen munkatársát. Cesare Previti képviselőt, a Silvio Berlusconi miniszterelnök kezében lévő médiabirodalom volt ügyvédjét ugyanabban az ügyben vonták perbe, mint magát a kormányfőt.

Öt év börtönre ítélték szombaton az olasz kormányfő közvetlen munkatársát, Cesare Previtit. A Silvio Berlusconi miniszterelnök kezében lévő médiabirodalom volt ügyvédjét ugyanabban az ügyben vonták perbe, mint magát a kormányfőt. A Berlusconi elleni eljárást azonban különválasztották, és egy június óta érvényes törvény alapján a legmagasabb közjogi méltóságok egyikeként megbízatása idejére mentességet élvez bármilyen bírói felelősségre vonás alól.

Previtit, aki Berlusconi előző kormányában, 1994-ben védelmi miniszter is volt, azzal vádolják, hogy kenőpénzt adott bíráknak, hogy a miniszterelnök által irányított holding, a Fininvest javára döntsenek a SME élelmiszeripari cég felvásárlási kísérlete idején, 1985-ben.

Idén áprilisban ugyanilyen bűncseleményért, ugyancsak első fokon 11 évre ítélték a férfit - az az ügy egy másik céget érintő tranzakcióval függött össze.

KAPCSOLÓDÓ CIKK