Reagan már nem jár, és nem beszél

Már nem tud járni, nem beszél, és csak ritkán van tudatánál Ronald Reagan egykori amerikai elnök. Az exelnök romló állapotáról lánya számolt be egy amerikai magazinnak. Patti Davis szerint sokan nem tudnak arról, milyen állapotban van most 92 éves apja, aki már hosszabb ideje Alzheimer-kórban szenved.

Reagan közel egy évtizede nem vállal közszereplést, és visszavonultan él Los Angeles-i otthonában, ahol közeli hozzátartozói ápolják. Felesége szinte folyamatosan mellette van.

Lánya, mint elmondta, ráébredt, hogy annyira óvták a közvélemény elől Ronald Reagant, hogy sokan még azt hiszik, tud beszélni, sétálni, és néha magánál is van. "De azt hiszem, hátrányba hoznánk azokat a családokat, amelyeknek szintén van Alzheimer-kórban szenvedő hozzátartozójuk, ha azt mondanánk, ezek a feltételezések igazak, és úgy gondolom, apánk sem akarná, hogy hazudjunk" - mondta Patti Davis.

Mint a lány a People magazinnak elmondta, apja többnyire ágyban vagy tolószékben tölti a nappalokat. "Ha nagy ritkán tudatánál van, az ablak előtt álló fákat bámulja" - nyilatkozta.

A lány szerint az, hogy az utóbbi időben kibékült családjával, jó hatással lehetett apjára. "Azt hiszem, makacssága az, ami még nem hagyja, hogy végleg elbúcsúzzon újraegyesült családjától" - közölte.

KAPCSOLÓDÓ CIKK