Djindjic-gyilkosság: letartóztatások Hollandiában

Hollandiában fogtak el két szerb származású férfit, akikeket azzal gyanúsítanak, hogy közreműködtek a volt szerb miniszterelnök meggyilkolásában. Zoran Djindjicet március 12-én gyilkolták meg a szerb miniszterelnöki hivatal épülete előtt.

Két szerb származású férfit vett őrizetbe szombaton a holland rendőrség, azzal gyanúsítva őket, hogy közreműködtek a volt szerb miniszterelnök, Zoran Djindjic meggyilkolásában. A letartóztatásokra Rotterdamban került sor, egy 25, illetve egy 28 éves szerb férfi került a rendőrök kezére.

A holland televízió ennek kapcsán beszámolt arról, hogy a testvérek ellen nemzetközi letartóztatási parancs volt életben, s több országban keresték őket. A szerb hatóságok azonnal kérték a testvérpár kiadását.

Zoran Djindjic szerb miniszterelnököt március 12-én gyilkolták meg. A kormányfőt a szerb miniszterelnöki hivatal előtt érte a halálos golyó. Gyilkosa Zvezdan Jovanovic, a szerb rendőrség elit egységének tagja volt, aki a nyomozás szerint különböző alvilági csoportokkal működött együtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK