Megmentettek egy hajótörött kubai menekültet

Az amerikai oartiőrség kimentett egy kubai hajótörötett. A férfi tíz társával próbált meg az egyesült Államokba szökni Kubából, azonban óriási viharba keveredtek. Társai vélhetően odavesztek. Az elmúlt három évben 200 kubai fulladt tengerbe az Egyesült Államokba történő menekülés közben.

Minden valószínűség szerint a tengerbe fulladt  tíz kubai, akik az Egyesült Államokba próbáltak menekülni. Az amerikai parti őrség pénteken este Miamiban közölte, hogy még hétfőn egy 24 éves kubai hajótöröttre bukkantak Florida partjaitól 14 kilométerre, őt élve sikerült megmenteni. A férfi elmondta, hogy tíz társával együtt november 27-én indultak útnak a kubai Matanzasból, egy négy méter hosszú hajón. Útban az Egyesült Államok felé azonban hatalmas viharba kerültek és a hajó felborult.

Az amerikai parti őrség azonnal megkezdte a kutatást, de a hét végéig csupán egy holttestet találtak. A hatóságok szerint teljességgel valószínűtlen, hogy lennének még túlélők. Hivatalos adatok szerint 2000 januárja óta 200 kubai fulladt a tengerbe az Egyesült Államokba történő menekülés közben.