Pokolgép robbant Afganisztánban - sok sérült

A helyi rendőrség illetékesei szerint valószínűleg egy kerékpárra erősített bomba robbant a dél-afganisztáni Kandahár városközpontjában szombaton. A merényletnek több sérültje van. A detonáció közelében álló épületek ablakai betörtek, több üzlet rombadőlt. A rendőrség szerint az akciót a tálibok támogatói követték el.

Erős robbanás rázta meg szombaton a dél-afganisztáni Kandahár város központját. Az első hírek szerint több mint egy tucat ember megsérült. A robbanás a városközpont rendkívül forgalmas útkereszteződésében történt, helyi idő szerint nem sokkal dél után. A helyi rendőrség illetékeseinek első nyilatkozatai szerint egy kerékpárhoz erősített pokolgép lépett működésbe.

A robbanás tíznél több ember sérülését okozta. A város rendőrparancsnoka szerint a sérültek között nincsenek sem külföldiek, sem katonák. Több üzlet rombadölt, a környező épületek ablakai betörtek. A kandahári rendőrparancsnok szerint a robbantást a megdöntött tálib  rezsim hívei követték el.

Egy héten belül ez volt a harmadik terrorista támadás a városban. Kandahár, Afganisztán déli részének legjelentősebb városa 1996 és 2001 között a tálibok egyik fellegvárának számított. Szerdán két amerikai katona sebesült meg a város központjában, miután egy helyi rendőr kézigránátot hajított gépkocsijukra. A hét elején ugyancsak kézigránátot dobtak egy mecsetre, amelynek imámja többször állást foglalt az új afgán kormány mellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK