Magyar konvojokat ért támadás Irakban

Megtámadtak két magyar humanitárius szállítmányt Irakban szombaton. A támadók gépfegyverekkel lőttek a szállítójárművekre. A magyar katonáknak közül senki nem sérült meg.

Támadás érte az Irakban tevékenykedő magyar szállítóalakulat egyik humanitárius szállítmányát szombaton reggel nyolc óra körül Kuvait és Hilla között. A magyarok közül senki sem sérült meg - közölte Matyuc Péter, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgatója. Az eset mintegy 120 kilométerre a kuvaiti határtól, iraki területen történt. A támadók gépkarabéllyal lőttek a konvoj tagjaira, akik viszonozták a tüzet.

Matyuc Péter elmondta: az első jelentések szerint az egyik támadót megsebesítették. A konvoj a történtek után folytatta útját Hilla felé, a technikai eszközökben, valamint a szállítmányban esetlegesen keletkezett kárt ott vizsgálják majd meg.

Nem sokkal dél után egy másik magyar egységet is támadás ért az iraki fővárostól mintegy 250 kilométerre délre fekvő Szamáva városnál. A lengyel vezetés alatt álló többnemzetiségű erők szóvivője szerint a magyar katonák viszonozták a tüzet és folytatták útjukat. Sem halottak, sem sebesültek nem voltak.