Látványossá vált a terrorellenes készültség a hétvégére az angol nagyvárosokban, főleg Londonban, amelynek leghíresebb bevásárló utcájában, az Oxford Streeten automata fegyvereket viselő rendőrjárőrök jelentek meg. Sajtóhír szerint rendkívüli mértékben megerősítették a királyi család védelmét is.

A londoni Oxford Streeten és környékén megjelent, géppisztolyokkal felszerelt kétfős járőrök kivezényléséről azért döntött a Scotland Yard, mert az elhárítás szerint félő, hogy az al-Kaida terrorhálózat a karácsonyi vásárlási rohamra készülődő elegáns londoni üzleti és szórakoztató negyedet, a West Endet vette célkeresztjébe.
   
A The Sunday Times már a múlt hétvégén megírta, hogy a brit belső elhárítás és a Scotland Yard értesülései szerint a 2001. szeptember 11-ei merényletekért felelősnek tartott al-Kaida karácsonyi bombahadjáratra készül nagy-britanniai célpontok, főleg bevásárlóközpontok ellen.

A vezető brit vasárnapi lap mostani száma szerint a rendőrség különleges terrorellenes ügyosztálya a karácsonyig hátralévő időszakban úttorlaszokat fog felállítani Londonban a gyanús járművek kiszűrésére. Az újság úgy tudja: a terrorellenes ügyosztály embereit tűzparanccsal ruházták fel arra az esetre, ha úgy látják, hogy valamely jármű utasai öngyilkos merényletet akarnak elkövetni.

Elhárítási források a lapnak azt mondták: al-Kaida-sejtek felderítő munkát végeznek nagy-britanniai repülőterek és bevásárlóközpontok környékén. Egy alkalommal három, terrorista kapcsolatokkal gyanúsítható személyt követtek, akik észak-angliai bázisukról a Londontól délre fekvő Gatwick repülőtérre utaztak.

A News of the World azt írta, hogy a rendőrség a londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota köré is fegyveres járőröket telepített, mert attól tart, hogy a palotát gránátvetős támadás érheti.