Cipőkkel dobálták az egyiptomi külügyminisztert Izraelben

Muszlimok rátámadtak az Izraelben tárgyaló egyiptomi külügyminiszterre, akit kórházba kellett szállítani. Beszámolók szerint a támadók lökdösték a politikust, és cipőkkel dobálták. Arról nincsenek egyértelmű hírek, hogy a miniszter milyen állapotban van.

Kórházba szállították Ahmed Maher egyiptomi külügyminisztert, akit megtámadtak Jeruzsálem óvárosában, az al-Aksza mecset közelében. Jelentések szerint a politikust feldühödött muszlimok kezdték el lökdösni, amikor be akart menni a mecsetbe, hogy imádkozzon. A külügyminisztert végül testőrei körbevették, és kivitték a tömegből, majd egy helyi kórházba szállították.

Maher azért érkezett Izraelbe, hogy izraeli vezetőkkel tárgyaljon a békefolyamatról. Az egyiptomi külügyminiszter két éve járt utoljára Izraelben. A BBC jeruzsálemi tudósítója szerint a mecseten belül és kívül tartózkodó muszlimok is cipőkkel próbálták dobálni a minisztert.

Szemtanúk szerint Maher rosszul lett a támadás közben, és amikor vitték ki a tömegből, azt hajtogatta: "Meg fogok fulladni, meg fogok fulladni". Az MTI híre szerint szemtanúk arról számoltak be, hogy a minisztert eszméletlenül szállították kórházba. Az izraeli mentőszolgálat illetékese ugyanakkor arról számolt be, hogy miután kórházba szállították, Maher jó állapotban volt.