Izrael elrendelte a palesztin területek teljes zárlatát

Két pokolgép robbant csütörtökön este Tel-Avivban egy buszmegállónál. Az első jelentések szerint legalább három áldozat van, a sebesültek száma legkevesebb tíz. Izrael válaszul elrendelte a palesztinterületek teljes zárlatát - írja a BBC News Online. 

A palesztin területek teljes zárlatát rendelte el Izrael csütörtökön este a négy halálos áldozatot követelő tel-avivi öngyilkos terrormerénylet nyomán. A védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy a zárlatot Saul Mofaz védelmi miniszter rendelte el, és az újabb intézkedésig marad érvényben.

Yossi Sedbon, tel-avivi rendőrfönök szerint "nagyon valószínű", hogy csütörtök este, terrormerénylet történt. A robbanás, vagy robbanások a tengerparti nagyvárosból kivezető úton, a Geha híd alatt lévő buszmegállóban, az esti csúcsforgalom tetőpontján történtek. A robbanásban legalább négy ember életét vesztette, és 12-en megsérültek.

A mentésben résztvevők azt mondták az izraeli tévében, hogy több halott van, de számot nem neveztek meg. Egy, a rádióban nyilatkozó szemtanú szerint mindenfelé sérültek hevernek, és a robbanás mindent a levegőbe repített a környéken, és kitörte a környék épületeinek ablakait.

Az első jelentésekből nem derül ki egyértelműen, hogy autóbusz robbant-e fel, vagy a nyílt utcán történt a támadás. Az egyik pokolgép állítólag közvetlenül egy buszmegállóban, egy másik a közelében robbant fel - írja a Jerusalem Post.