Ismét levélbombát kézbesítettek az Európai Unió egyik szervezetének. A küldeményt, amely nem robbant fel, kedden találták meg az Eurojust, az uniós országok bűnüldözését összehangoló szervezetének irodájában. Három nap alatt ez volt a negyedik levélbomba, amellyel az Európai Uniót vették célba. Ugyanakkor további részletek derültek ki a Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke otthonában vasárnap felrobbant levélbombáról.

Újab levélbombát kézbesítettek az Európai Unió egyik szervezetének. Az Eurojust, az Uniós tagállamok bűnüldözését összehangoló szervezet irodájába a keddi postával érkezett a gyanús csomag. A hágai ügyészség jelentése szerint az alkalmazottak értesítették a tűzszerészeket, akik hatástalanítoták a borítékba rejtett pokolgépet.

Három napon belül ez volt a negyedik levélbomba támadás, amely az Európai Unió valamely szervezete, vagy vezetője ellen irányult. Vasárnap az Európai Bizottság elnöke, Romano Prodi otthonában repült a levegőbe, egy könyvcsomagnak álcázott bomba, de sérülés nem történt.

Hétfőn Jean-Claude Trichet, Európai Központi Bank vezetője, illetve az Europol kapott levélbe rejtett robbanószerkezetet, sérülés azonban egyik esetben sem történt. A hatóságok szerint mindkét levélbombát Bolognából adták fel - írja a BBC News.

A német és az olasz rendőrség jelenleg egy Nem Hivatalos Anarchista Szövetség nevű olasz csoport után nyomoz a levélbombákkal kapcsán, ugyanis ők vállalták magukra, hog két ízben is felrobbantották a Romano Prodi háza előtt található szemetest.

Prodi eközben elmondta, hogy az otthonában felrobbant bombát egy könyvbe rejtették el a merénylők. Prodi szerint a Gabriele D'Annunzio kötet ironikus célzás lehetett, ugyanis a szerző 1938-as haláláig az olasz fasizmus egyik legnagyobb támogatója volt.