Fokozott készültség Irakban szilveszter este

Az Irakban állomásozó szövetséges csapatok fokozzák a készültséget szilveszter éjszaka, hogy megelőzzék az esetleges merényleteket. Szerdán Bagdadban két robbantás történt. A sérültek száma 14.

Autóban elhelyezett pokolgép robbant szerdán Bagdad belvárosában. A detonációban öt amerikai katona és az iraki biztonsági erők három tagja megsérült. A hírt Martin Dempsey amerikai dandártábornok közölte. Az iraki biztonsági erők egyik tagja előzőleg azt mondta, hogy az akcióban egy hatéves iraki gyerek életét vesztette, további mintegy tíz személy pedig megsebesült.

Az iraki rendőrség közölte, hogy Bagdadban egy étterem előtt is robbanás történt, a támadásban három amerikai katona és három iraki sérült meg. A merénylők az étterem előtti bokorsorba rejtették a bombát, és az amerikai katonai konvoj elhaladásakor hozták működésbe. Az amerikai katonák lezárták a robbanás helyszínét.

Szilveszter éjszakáján az amerikai hadsereg megerősítette a biztonsági készültséget az iraki fővárosban, a város fontosabb csomópontjain drótkerítéseket húztak fel és ellenőrzési pontokat hoztak létre.