Meggyilkolták nem létező lottónyereményéért

Megöltek egy török férfit ismerősei, mert azzal dicsekedett, hogy telitalálatos lottószelvénye van. Pénzéhes ismerősei elcsalták magukhoz és végeztek vele, ám a nyertes szelvényt sehol nem találták. Ekkor derült ki, hogy a férfi csak hencegett, nem is nyert.

Meggyilkoltak egy férfit Törökországban, aki azzal dicsekedett, hogy nyert a lottón. Erdogan Tüzcü 37 éves török férfi azt állította, hogy övé a telitalálatos lottószelvény, amellyel megnyerte az 1600 milliárd török lírás (mintegy 900 ezer eurós, azaz több mint 230 millió forintos) főnyereményt, csak - mint mondta - még nem vette fel a pénzt. Bár a férfi csak füllentett és valójában nem nyert a játékon, pénzéhes ismerősei meggyilkolták, hogy övék lehessen a pénz.

Az eset, amelyről a szerdai török lapok számoltak be, fél éve történt. Az álnyertest négy ismerőse egy lakásra csalta, ahol előbb rovarirtóval elkábították, majd megfojtották, és átkutatták ruháit a nyertes szelvényért. Miután nem találták, eltemették a holttestet. A hírt azért tették közzé szerdán, mert szilveszter este rendezik a török lottó különleges húzását, amelynek főnyereménye 10 ezer milliárd török líra lesz.