Az osztrák rendőrség letartóztatott egy fiatal magyar nőt, aki decemberben két osztrák bankfiókot rabolt ki. A 22 éves nő fekete parókával járt a kiszemelt fiókokat, gázspray-vel és riasztópisztollyal kényszerítette az alkalmazottakat a pénz átadására. Végül Skodája buktatta le.

Két bankrablás után tett ártalmatlanná egy magyar bankrabló nőt az osztrák rendőrség. Az APA osztrák hírszolgálati iroda szerdai beszámolója szerint a bankrablót kedden vették őrizetbe Bécsben, és elfogásakor figyelmeztető lövés is dördült. A tettesről csak annyit tudni, hogy 22 esztendős, és rablásait egy társával követte el, akinek sikerült elszöknie.

A magyar nő az első bankrablást még december 9-én követte el, amikor egy pokolgéputánzattal valamint gázspray-vel felfegyverkezve besétált a Bécs melletti Kierling egyik bankjába, és pénzt követelő, fenyegető üzenetet nyújtott át az egyik bankalkalmazottnak. A nő itt 9250 euróhoz (több mint 2 millió 370 ezer forinthoz) jutott, majd társával együtt kereket oldott.

Az elfogásához vezető második rablását december 30-án délután követte el Gablitz egyik bankfiókjában. Itt is írásban követelt pénzt, majd a bankalkalmazottak megfélemlítésére egy riasztópisztolyt is előrántott. A bank pénztárosa robbanó töltettel preparált zacskóban átadott a magyar nőnek 16 215 eurót (közel 4 millió 155 ezer forintot), majd megfigyelte, hogy a nő egy külföldi rendszámú Skoda Fabiával Bécs irányába hajtott el. A preparált zacskó a bankrabló autójában felrobbant.

Az osztrák fővárosnál már várták a rendőrök a párost, amelynek megállításához figyelmeztető lövést is leadtak. A bankrablásokhoz hosszú fekete parókát viselő nőt lefülelték, társa azonban el tudott menekülni. Gépkocsiját röviddel később megtalálták, de a férfi még szökésben van.