Majomkísérletek ellen tiltakoznak a brit állatvédők

A brit Legfelsőbb Bíróságnál támadja két állatvédő szervezet azt a kormánydöntést, amely engedélyt adott egy kutatóintézetnek, ahol majmokon fognak kísérletezni. A tervek szerint az Alzheimer- és a Parkinson-kórral kapcsolatos kutatásokat végző intézet tavasszal épül fel Cambridge külvárosában.

A brit Legfelsőbb Bírósághoz juttatta el beadványát két állatvédő szervezet azzal kapcsolatban, hogy a brit kormány rábólintott egy kutatóintézet felállítására, ahol majmokon fognak kísérletezni. A laboratórium létrehozására a Cambridge Egyetem kért - és kapott - engedélyt, a tervek szerint a munka tavasszal kezdődne az intézetben, Cambridge külvárosában - írja a BBC.

Az orvosi kutatásokat végző intézetről szóló tervek korábban nagy közfelháborodást váltottak ki, a helyi hatóságok el is utasították a laboratórium felállítása kapcsán beadott kérelmet. Később azonban a brit kormány rábólintott az intézet felállítására. Az egyetem közleménye szerint a laboratóriumban többek között az Alzheimer- és a Parkinson-kórral kapcsolatos kutatásokat végeznének.