Halottnak nyilvánított egy mentőorvos a németországi Bonnban egy még élő nőt, aki emiatt ellátatlan maradt, és - talán ezért - végül valóban meg is halt egy klinikán.

Járókelők találtak rá vasárnap a Rajna folyó partján a 63 éves mozdulatlan nőre - közölte kedden a bonni ügyészség. Az orvos megvizsgálta az asszonyt, és halottnak nyilvánította. A kiállított halotti bizonyítványba azt írta, hogy a halál oka tisztázatlan.

A halottszemlén a rendőrök és egy másik orvos gyenge légzést és minimális mértékű szívverést állapítottak meg a vélt halottnál. A nő vasárnap este egy bonni kórházban végül meghalt, anélkül, hogy visszanyerte volna eszméletét.

A bonni ügyészség boncolást rendelt el annak megállapítására, hogy a nőt gondos segítséggel meg lehetett volna-e menteni. Ha igenlő válasz születik, lehetséges, hogy vizsgálat indul a mentőorvos ellen, gondatlanságból okozott emberölés bűntettének gyanúja miatt.

A 63 éves nő a nyomozás első megállapításai szerint önszántából ugrott a folyóba, és azt megelőzően öngyilkossági szándékairól beszélt hozzátartozóinak.