Meghalt egy SARS-beteg Oroszországban

Valószínűleg SARS-ban halt meg egy új-zélandi férfi az oroszországi Jekatyerinburgban. Bár a szövetségi egészségügyi szervek szerint a férfi nem volt SARS-beteg, a helyi hatóságok azt közölték, hogy a férfi atípusos tüdőgyulladás áldozata lett.

Valószínűleg SARS-ban halt meg egy új-zélandi férfi Jekatyerinburgban. A 44 éves John Chrity január harmadikán érkezett a városba. Vendéglátói szerint érkezése után néhány nappal megbetegedett, azonban nem fordult orvoshoz. Január 12-én azonban állapota annyira rosszra fordult, hogy kórházba szállították, ahol kedden meghalt.

Kezelőorvosai szerint Christy tünetei megfeleltek az atípusos tüdőgyulladás tünetegyüttesének. A szverdlovi megyei igazságügyi orvosszakértők szerint a feérfi SARS-ban halt meg.

Az orosz szövetségi egészségügyi hatóság ugyanakkor az orosz TASZSZ hírügynökségnek adott közleményében kizárta azt, hogy Oroszországban SARS-veszély lenne. A hatóság szerint Jekatyerinburgból semmiféle hivatalos jelentés nem érkezett arról, hogy SARS-beteget találtak volna a városban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK