Az Erie-tóba zuhant egy kisrepülő

Kilenc utassal és a pilótával a fedélzetén az Erie-tóba zuhant egy egymotoros kisrepülő helyi idő szerint szombat délután, nem sokkal a felszállás után. A légitársaság vezetője szerint nincs esély, hogy még túlélőre bukkanjanak. A térségben szombaton erősen havazott.

A kisgép helyi idő szerint szombaton délután 5 órakor szállt fel. Nem sokkal később a pilóta vészjelzést adott le, majd nem sokkal később megszakadt a kapcsolata az irányítótoronnyal.

Helyi idő szerint fél 8-kor bukkant egy helikopter a roncsokra, a jéghideg vízben. A légitársaság vezetője szerint már akkor egyértelmű volt, hogy nincs túlélője a balesetnek, ennek ellenére a helikopterek reflektorokkal bevilágították a vizet, hátha észrevesznek valami életjelet. A keresésben a kanadai mentők is részt vettek - írta a CNN, hozzátéve, hogy két mentőhelikopter az erős havazás miatt fel se  tudott szállni.

A Cessna 208-as kisgép Detroitból Windsorba tartott, és az ohiói Sandusky-tól 20 mérföldre zuhant le. A fedélzeten a pilótán kívül 9 utas tartózkodott, valamennyien férfiak, bár a hatóságok számára egyelőre bizonyított, hogy a kilencedik utas is felszállt volna valóban a gépre. Ezért hivatalosan egyelőre csak 9 halottról beszélnek.

A baleset okának egyelőre a szélsőséges időjárást nevezték meg a hatóságok. A térségben erősen havazik, szombaton mínusz 4 fok volt, az Erie-tó erősen hullámzott.