Hatosikrek születtek Amerikában

A hatosikrekkel - négy fiúval és két lánnyal - terhes anyuka első gyermekét már egy hete világra hozta, a maradék öt azonban most hétvégén született meg. Az ikrek a kelleténél három hónappal előbb születtek, és kritikus állapotban vannak.

Az öt gyermekből négy még pénteken, az ötödik pedig helyi idő szerint szombat hajnalban született. Az újszülöttek egyenként fél és egy kiló közötti súlyúak, állapotuk kritikus.

 

A gyerekeket a Gerrit Calvin, Samantha Clair, Nolan Benjamin, Peyton Scott és Kennedy Alexis névre keresztelték. John Paul, az egy hete született kisfiú állapota szintén kritikus.

Az orvosokkal ellentétben az apuka nagyon bizakodó. "Isten megáldott minket" - mondta a CNN-nek a 29 éves építőmérnök, Ban Van Houten. "A hat apró, gyönyörű gyermek nagyon egészségesnek látszik. Az orvosok szempontjából kritikus állapotban vannak" - tette hozzá.

Az anya, a 26 éves tanítónő jól van, bár nagy fáradt - közölték a kórházban. Az asszonyt termékenységi hormonokkal kezelték, és decemberben került kórházba, mint veszélyeztetett terhes.

Többszörös ikerszülés esetén komplikációk léphetnek fel az újszülöttek szív-, tüdő- és agyfejlődésében -jegyezte meg a CNN.

KAPCSOLÓDÓ CIKK