Felborult egy teherhajó Bergennél

Felborult egy követ szállító norvég teherhajó Bergennél, ketten meghaltak, sok tengerész a hajótestben rekedt. Eddig 11 ember menekült meg a 29 fős legénységből. A mentőalakulatok a hajótestbe vágott lyukakon keresztül próbálják elérni a bent rekedt matrózokat.

Három tengerészt mentettek ki a mentőalakulatoknak egy norvég partok mellett elsüllyedt teherhajóból, 16 tengerészt még keresnek. A Rocknes nevű, követ szállító norvég teherhajó másodpercek leforgása alatt borult fel Bergen partjainál, 29 főnyi legénységgel a fedélzetén, akik közül ketten meghaltak. Eddig összesen 11 ember menekült meg.

A Németországba tartó teherhajó alig száz méterre volt a parttól, amikor valószínűleg félrecsúszott a rakománya és felborult a hajó. A hároméves teherhajó S.O.S. jelzést adott le röviddel az után, hogy elhagyta a bergeni kikötőt. Aztán szemtanúk látták, amint a nyugodt tengeren és jó időjárási viszonyok mellett pillanatok alatt felborult.

A felfordult hajót estére a part közvetlen közelébe vontatták, hogy elkerüljék a hajótestben lévő emberek megfulladását, majd a mentőalakulatok lyukakat vágtak a hajótest vízfelszín fölött lévő részén. Hétfő éjjeli tévéjelentések szerint egy ilyen nyíláson keresztül tudtak beszélni a hajótestben rekedt tengerészekkel, majd élve kihozni három matrózt.