Nyolc és fél évet kapott a német kannibál

Bár az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetést kért, a bíróság ehhez képest csak nyolc és fél évnyi szabadságvesztést szabott ki arra a német férfira, aki egy önként jelentkező férfit megölt és megevett. A vádlott korábban már beismerte tettét, és azt mondta, hogy gyermekkori vágya volt, hogy embert ehessen.

Pénteken ítéletet hirdettek a Németországban zajló úgynevezett kannibál-perben, amely országszerte nagy vihart kavart. A bíróság nyolc és fél évnyi börtönbüntetést szabott ki a 42 éves vádlottra, aki vallomásában elismerte, hogy három évvel ezelőtt megölt, és megevett egy embert - jelentette a BBC News Online.

Fotó: EPA
Meiwes már gyerekként emberevésről ábrándozott

A bírósági ítélet jóval alatta marad annak, mint amit az ügyészség indítványozott. A vádhatóság ugyanis életfogytiglani börtönbüntetést kért a férfira, akinek védői viszont azzal érveltek, hogy a vádlott tulajdonképpen az eutanázia, azaz a kegyes halál egy formáját hajtotta végre, és ezért legfeljebb ötéves szabadságvesztést lehet rá kiszabni. Az ítélet precedens értékű lehet egy olyan országban, ahol egyébként nincs törvény a kannibalizmus ellen - jegyzi meg a BBC tudósítója.

Az Armin Meiwes nevű férfi, aki számítástechnikai szakemberként dolgozott, a tárgyaláson elmondta, már iskolásként arról ábrándozott, hogy szívesen megenné osztálytársait. Évekkel ezelőtt feltett egy hirdetést az internetre, amelyben olyan személyt keresett, aki önként felajánlkozik arra, hogy ő megölje, és megegye.

A hirdetésre jelentkezett is egy szintén negyvenes éveiben járó férfi, aki elutazott Meiwes-hez. Egy estét még együtt töltöttek, majd Meiwes megölte, és megette az önként jelentkező férfit. A rendőrség később meg is talált egy videofelvételt az áldozat megöléséről. Az igazságügyi szakértő szerint a vádlott a történtek ellenére beszámítható, és így bíróság elé lehet állítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK