Már három légitársaságot érint az amerikai terrorfenyegetettség. A British Airways és az Air France után ugyanis a Continental Airlines is úgy döntött, hogy vasárnap Glasgow-ból Los Angelesbe tartó gépe is a kifutópályán marad. A másik két társaság összesen öt vasárnapi és hétfői járatát törölte, mivel attól tartanak, hogy az al-Kaida terrorszervezet eltéríti a gépeket.

Vasárnap a Continental Airlines is bejelentette, hogy Glasgow-ból Los Angelesbe tartó járatát nem indítja útnak. Korábban a brit és a francia légitársaság is az Amerikai Egyesült Államokba tartó vasárnapi és hétfői járatai törléséről döntött. A brit légitársaság döntését biztonsági okokkal indokolta. Törölték a Londonból Washingtonba tartó 223-as járat vasárnapi és hétfői indulását, és a vasárnapi Miamiba tartó járatot. Az Air France a 26-os járatát nem indítja el vasárnap és hétfőn, ugyancsak biztonsági okokból. 

Amerikai részről továbbra is attól tartanak, hogy az al-Kaida terrorszervezet a közeljövőben újabb nemzetközi járat elleni merényletre készül.  

David Messing a Continental Airlines szóvivője szerint Los Angelesbe tartó járatuk azért nem indulhat el, mert nem rendelkeznek egy szükséges biztonsági engedéllyel, amit az Amerikai Belbiztonsági Minisztériumnak kellene kiadnia számukra.

A brit légitársaság 223-as járatát január elején már kétszer nem engedték felszállni, miután számos alkalommal halogatták elindítását. Egy brit védelmi szakértő szerint Washingtonban úgy vélik az a legőszintébb dolog, ha közzé teszik azon járat célállomását és számát, ahová a tervezett terrorakcióról értesülnek. Paul Beaver szerint úgy tűnik az al-Kaida stílust változtatott és úgy taktikázik, hogy mind az amerikai, mind az európai hatóságoknak állandó feszültséget okozzon. Ezzel pedig nagy bosszúságot okoz az üzleti útra, vagy nyaralásra készülő utasoknak is, akiknek különböző biztonsági vizsgálatokon kell átesniük.