Fidel Castro kubai elnök éles kirohanást intézett George Bush amerikai elnök és José María Aznar spanyol kormányfő ellen egy oktatással foglalkozó konferencián tartott három és fél órás beszédében. A kubai diktátor Busht "führernek", Aznart pedig "undorító kerítőnek" nevezte.

Forrás: MTI
Castro 45 éve vezeti Kubát

A kubai elnök egy havannai értekezleten azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy le akarja rombolni a kubai oktatásban elért eredményeket. Fidel Castro egyúttal kirohanást intézett a spanyol kormányfő ellen is. Az egyetemi képzéssel foglalkozó nemzetközi konferencián a kubai államfő kijelentette, hogy kész életét áldozni a forradalom védelmében.

"A fenyegetések, az ellenségeskedés, a blokád és az agressziók ellenére megteremtett és kipróbált eszméket nem lehet lerombolni... Esküszöm az elesettek nevében, hogy készek vagyunk mi is elesni értük" - mondta Castro a három és fél órás szombati beszédben.

Kijelentette: egy társadalomban az emberekből soha sincs túl sok, mivel mindig csinálhatnak valami hasznosat. A beszédben utalt arra, hogy Kuba az oktatás minőségének növelése érdekében korszerűbb technikai eszközöket alkalmaz és újításokat is bevezetett, amelyek szerinte már éreztetik a hatásukat.

Fidel Castro, aki már 45 éve áll a szigetország élén, kirohant George Bush amerikai elnök ellen, akit "führernek" titulált. José María Aznar spanyol kormányfőt pedig "undorító kerítőnek" és Bush "cinkostársának" nevezte, amiért Aznar az amerikai kongresszus előtt a kubai forradalmat "a történelem egyik utolsó rendellenességének" minősítette, amely "hamarosan megszűnik létezni".